Nederlands

Bouw Beetje Beter school in Kampot vordert

Gepubliceerd op: 18-02-2024

De opening van de nieuwe Beetje Beter school zal niet lang meer op zich laten wachten. In de afgelopen weken is hard gewerkt aan de renovatie van een bestaand gebouwtje. Er is ruimte bijgebouwd en er zijn deuren, ramen, een toilet en een keuken geplaatst. Twee docenten staan enthousiast klaar om aan de slag te gaan. De school staat op het platteland in het zuiden van Cambodja, vlakbij Kampot. Tientallen kansarme kinderen uit de buurt kunnen straks op onze school terecht om te leren en te spelen. Kinderen, voor wie het niet vanzelfsprekend is om iedere dag naar school te gaan.

Kinderen in Cambodja gaan of in de ochtend of in de middag naar de basisschool. Op de Beetje Beter school vangen we de kinderen op gedurende het dagdeel dat ze niet naar school kunnen. De leerlingen krijgen hier Engelse les. Daarnaast wordt aandacht besteed aan sport, spel en hygiëne. Op deze manier bieden we kinderen een prettige plek waar zij dingen leren die belangrijk zijn voor een betere toekomst. Kinderen uit de armste gezinnen ondersteunen we met een schooluniform, schoolmateriaal en met rijst voor het hele gezin.

Naar verwachting wordt de bouw eind februari afgerond. De verhuizing van spullen uit Phnom Penh vindt binnenkort plaats. In de eerste instantie starten we met twee groepen in de ochtend en twee groepen in de middag. Greg arriveert begin maart in Kampot en is erbij als de school haar deuren opent.