• darkblurbg
  • darkblurbg

Kinderen naar school

Er leven en werken honderden arme gezinnen op en rond de vuilnisbelt in Phnom Penh, Cambodja. Ook kinderen werken mee met het zoeken naar bruikbaar afval. Beetje Beter wil deze kinderen zicht geven op een beter leven door ze naar school te laten gaan. Als de kinderen naar school gaan kunnen ze niet meer werken op de vuilnisbelt. Het verlies aan inkomsten compenseert Beetje Beter met rijst voor het hele gezin. De kinderen gaan naar een reguliere school in Phnom Penh.

Leercentra

Na schooltijd kunnen de kinderen terecht in één van de twee Leercentra. Dit is een plek waar zij elkaar ontmoeten en gebruik kunnen maken van een bibliotheek. De kinderen volgen Engelse lessen, computerlessen en er wordt aandacht besteed aan gezondheid en hygiëne. De Leercentra bieden plaats aan totaal 300 kinderen. Naast de kinderen die Beetje Beter naar school helpt zijn hier ook kinderen uit de buurt welkom om gebruik te maken van deze faciliteiten.

Samenwerking met lokale bevolking

De vijf lokale medewerkers van de stichting worden structureel ondersteund door een aantal internationale vrijwilligers. Beetje Beter werkt intensief samen met een Cambodjaanse coördinator die reeds vanaf de start van de stichting betrokken is bij de werkzaamheden op de vuilnisbelt.

Het gezin

Ondanks de slechte omstandigheden werkt Beetje Beter vanuit de filosofie dat kinderen zoveel mogelijk in hun eigen leefomgeving, bij de eigen familie, moeten opgroeien. Gezinnen krijgen op het gebied van opvoeding en gezondheid ondersteuning van Beetje Beter.