Nederlands

School Beetje Beter vanwege corona tijdelijk dicht

Gepubliceerd op: 21-06-2020

In januari werd in Cambodja voor het eerst een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Inmiddels zijn er volgens de officiële cijfers ruim 100 besmettingen vastgesteld. Volgens de Cambodjaanse overheid zijn er geen mensen overleden aan de gevolgen van het virus. De grenzen met de omringende landen zijn gesloten. Veel Cambodjanen werken in het toerisme of de kledingindustrie, maar deze sectoren krijgen rake klappen. Scholen en horeca blijven voorlopig dicht.

Ook de school van Beetje Beter is sinds de eerste week van maart gesloten. Naar verwachting gaan de scholen pas in november weer van start. Docenten die in dienst zijn van de stichting krijgen het salaris doorbetaald. 

In Cambodja zijn buitengewoon strenge maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Alleen reizigers die die een uitzonderlijk belangrijke reden hebben om naar Cambodja te reizen kunnen bij de ambassade een visum aanvragen. De geplande reizen van het bestuur in juni en oktober gaan daarom niet door.